søndag den 6. april 2014

Månedens stillinge - Halvmånestillingen

Ardha Chandrasana (are-dah chan-DRAHS-anna) ardha = halv candra = skinnende, lysskær,"måne"

 I april måned skal vi arbejde med vores balance. Jeg har valgt Halvmånestillingen og vi kommer til at arbejde med flere forskellige variationer af stillingen i mine timer i løbet af måneden.




 Halvmånestillingen har mange gavnlige virkninger:
  • den styrker ankler, lår, ballerne, rygsøjlen og maven
  • strækker lysken, haser, læg, bryst, skuldre og rygsøjlen
  • forbedrer din koordination og balance evne
  • hjælper med at lette stress
  • forbedrer fordøjelsen

Vi har fokus på store dele af kroppen når vi står i stillingen. Ankerne styrkes og arbejder, lægmusklen og lår spændes så vi beskytter det stående knæ. lysken åbnes og strækkes. Mave, brystkasse og skuldrene åbne og strækkes og rygsøjlen forlænges.

Hvis du er begynder kan det være en udfordring at stå i stillingen, der kræver meget af din balance. Det kan være en god ide, at starte med at holde blikket fast på et punkt i gulvet indtil du har styr på balancen og derefter langsomt lade blikket glide langs gulvet og væggen for til sidst at holde det fast i loftet eller på din øverste hånd. Ligeledes kan det være en udfordring at løfte det øverste ben til vandret, at åbne op i hofte og skulderparti.
Har du problemer med nakken kan holde blikket i gulvet eller endnu bedre kikke lige til siden så nakken er lige lang i begge sider.
Mange begyndere kan have svært ved at røre gulvet med nederste hånd eller fingerspidser. Hvis du har en klods kan du bruge den til at forlænge din arm.

Hvis du skal udfordres, kan du løfte nederste hånd fra gulvet og evt. gribe fat i det stående lår. Hold stillingen i 15-30 sekunder. For variation kan du gribe det løftede bens fod med øverste hånd, tviste kroppen eller gribe øverste fod mens du tvister.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar